Tärkeää oli löytää pitkäaikainen kumppani

Yhteistyö Fimaticin kanssa alkoi etsiessäni Simatic IT -asiantuntijoita Valion KNL -järjestelmän toteuttamiseen. Tärkeää oli löytää pitkäaikainen kumppani, joka tuntee niin automaation, kuin tehtaan tietojärjestelmät ja ymmärtää myös elintarviketeollisuuden prosesseja. Mielestäni Fimaticissa yhdistyvät hyvin nämä kriteerit.

Yhteistyö aloitettiin pilottiprojektilla, jossa toteutettiin KNL-järjestelmä raejuuston pakkaukseen. Pilotin aikana sovitettiin valittu järjestelmä Valion tarpeisiin ja sen jälkeen konseptia on laajennettu jo 7 muulle pakkauslinjalle Seinäjoen tehtaalla. Tämän vuoden lopulla järjestelmä kattaa Seinäjoen kaikki raejuuston, juomajogurtin ja uuden rasvatehtaan pakkauslinjat, eli yhteensä noin 20 pakkauslinjaa.

Projektimme ovat haastavia koneiden, automaation ja tietojärjestelmien yhdistelmiä, joissa on toimijoita tietohallinnosta, automaatiokumppaneilta ja laitetoimittajilta. Kumppanuudessa meille on tärkeää tarpeidemme ymmärtäminen ja vastuun ottaminen. Tarvitsemme kumppanin, joka kantaa vastuun kokonaisuudesta ja hoitaa kuntoon toimimattomat asiat. Fimatic on jo onnistunutkin näissä ja osoittanut myös olevansa teknisten järjestelmien asiantuntija.

Kohtaaminen ja keskustelu on aina ollut helppoa. Apua on aina järjestynyt nopeasti. Tulevaisuudessa toivon Fimaticin säilyttävän joustavuutensa, kasvavan edelleen osaavana toimittajana ja tuovan yhteistyöhömme uusia tuulia automaatiosta ja tehdasjärjestelmistä."

Jukka Peltola
Kehityspäällikkö, tuotannon järjestelmät ja automaatio
Valio Oy