Fimatic WMS, case Lehtipiste Oy

 

Fimaticin WMS-järjestelmän avulla entistä asiakaslähtöisempää ja tehokkaampaa varastonhallintaa

Perinteisen suomalaisen lehtijakeluyrityksen Lehtipisteen rinnalle perustettu Postituspojat tuottaa ja myy varastopalveluja eri kokoisille asiakkaille. Fimaticin tuottaman WMS-järjestelmän avulla varastoa hallitaan digitaalisesti ohjattuna. 

– Tänä päivänä ohjaamme Fimaticin WMS-järjestelmällä tavaran vastaanotosta hyllytykseen ja keräykseen, pakkaustyövaiheeseen ja siitä edelleen kuljetukseen koko prosessia. Tämän prosessin aikana rekisteröimme kaikki palvelulaskutukseen liittyvät suoritteet, joilla asiakasta sitten laskutetaan, Lehtipisteen logistiikkajohtaja Timo Värri kertoo.

Nykyään kaikki Postituspoikien toiminta varastossa tapahtuu digitaalisesti. 

– Ei tarvitse enää tulostella papereita ja sen jälkeen järjestellä ja lähteä tekemään työtä. Se on tietenkin aika iso muutos siihen jokaisen arkeen.

Kehitysprojektin tuloksena valmis tuote

Projektin alkaessa molemmille osapuolille oli selvää, että palvelua joudutaan räätälöimään ja kehittämään Postituspoikien tarpeisiin.

– Se oli Fimaticille merkittävä tuotekehitysprojekti samalla, kun me kehitimme oleellisesti omaa prosessiamme, Värri kertaa.

Lehtipiste on antanut Fimaticille paljon tuotekehitysideoita ja projekti tähtäsikin siihen, että he kehittävät yhdessä myös muille yrityksille sopivan tuotteen.

– Yksi syy valita Fimatic oli se, että näimme heissä itsemme kokoisen ja tyyppisen kumppanin. Käytäntökin on osoittautunut sellaiseksi, että osaamme hyvin operoida keskenämme, Värri kehuu.

“Tämä on hyvä lähtökohta tulevaisuuden kehitykselle”

Fimaticin WMS-järjestelmä on myös tehostanut Postituspoikien varaston toimintaa ja parantanut kustannustehokkuutta. Postituspoikien toimintaa ohjaa asiakaslähtöisyys ja sen vuoksi järjestelmän kehitys jatkuu edelleen.

– Näemme, että Fimaticin järjestelmän avulla kykenemme kehittämään palvelua vielä jatkossakin ja tämä on hyvä lähtökohta tulevaisuuden kehitykselle, Värri summaa.